Despre Delta Dunării

Delta Dunării este exotică, misterioasă și sălbatică.
Un tinuț parcă din altă lume, care întotdeauna are ceva nou de descoperit.
Delta Dunării este poate, cea mai frumoasă și vestită rezervație naturală din Europa, devenită din anul 1991 rezervație naturală a Biosferei.

Cu o suprafaţă de aproximativ 4180 Km2, Delta Dunării acoperă în cea mai mare parte regiunea Dobrogea din România (82%) și parțial Ucraina, fiind a doua ca mărime (dupa delta fluviului Volga) dar și cea mai bine conservată dintre deltele europene.

Delta a devenit rezervație a biosferei deoarece aici natura a rezistat acțiunii dăunătoare a omului și s-au păstrat nealterate atât peisajul cât și diversitatea biologica pe care o adăpostește.

photo: Wikimedia

În Delta Dunării regăsim peste 1830 de specii de copaci și plante, 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice și monumente ale naturii.
Flora Deltei ocupă 78% din totalul suprafeței și este reprezentată în mare parte de o vegetație specifică zonelor umede (stuful, rogozul, papura, salcia pitică).

Știați că suprafața Deltei Dunării crește anual cu aproximativ 40 de metri pătrați?

Dar că în Delta Dunării se întâlnește cea mai mică densitate a populației din România, un locuitor la 30 de hectare?

Sună acum
Adresă